Перейти к содержимому

Перейти
Перейти

- - - - -

Налаштування прав користувачів

права

  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 26

#1   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 01 January 2013 - 17:26

Є на одній фірмі бухгалтер, який перекона Гб, що "бачити касу" не зовсім правильно. Питання таке як обмежити певним користувачам доступ на запуск звітів, в яких йде згадування про "301" рахунок?
  • 0
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#2   NAnton

NAnton

      Сержант

    • Пользователи
    • Pip
    • Сообщений: 33
    • Регистрация: 05-May 11
    • Откуда:Киев , Киев , Украина

Отправлено 01 January 2013 - 21:53

Тут скоріше програмістське питання ніж користувацьке. ІМХО. По темі - тут не тільки "30.1" потрібно, але і й, мабуть, "30.2", тому:
  • глобальний пошук в конфігураторі стрічки "30"; внизу побачите де субрахунки рахунку-групи "30" зустрічаються;
  • далі потрібно прописати в коді, кому будуть доступні ці рахунки - розрізняти по імені користувача чи по інтерфейсу користувачів.

Сообщение отредактировал NAnton: 01 January 2013 - 22:04

  • 1

#3   NAnton

NAnton

      Сержант

    • Пользователи
    • Pip
    • Сообщений: 33
    • Регистрация: 05-May 11
    • Откуда:Киев , Киев , Украина

Отправлено 02 January 2013 - 11:37

або за правами користувачів
  • 1

#4   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 02 January 2013 - 19:17

Розгляну всі ідеї, а потім зроблю. Тобто якщо уведений рахунок 301, то не запускати. Може написати процедуру в глобальному модулі щоб фільтрувало всіх користувачів про правах, і понаставляти у всі звіти?
  • 0
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#5   Ardi

Ardi

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 958
    • Регистрация: 27-January 09
    • Откуда:Столица

Отправлено 03 January 2013 - 04:14

ещё убрать общий журнал.
убрать журнал проводок.
убрать открытие внешних отчетов.
  • 1

#6   NAnton

NAnton

      Сержант

    • Пользователи
    • Pip
    • Сообщений: 33
    • Регистрация: 05-May 11
    • Откуда:Киев , Киев , Украина

Отправлено 03 January 2013 - 13:38

убрать журнал проводок.

+ забрати журнал операцій + забрати доступ до перегляду проводок/операцій (можна із док-ту, що проводиться, перейти у ці журнали)
  • 1

#7   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 03 January 2013 - 21:40

ещё убрать общий журнал.
убрать журнал проводок.
убрать открытие внешних отчетов.

А яка концепція на заборону найбільш виправдана і "правильна"? Це написати процедуру в глобальному модулі і проставити у всіх звітах, чи є якісь ще пропозиції?
  • 0
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#8   NAnton

NAnton

      Сержант

    • Пользователи
    • Pip
    • Сообщений: 33
    • Регистрация: 05-May 11
    • Откуда:Киев , Киев , Украина

Отправлено 03 January 2013 - 22:10

по цьому питанню

Питання таке як обмежити певним користувачам доступ на запуск звітів, в яких йде згадування про "301" рахунок?

вирішується увімкненням/вимкненням галочками та корегуванням інтерфейсів у конфігураторі із врахуванням вищевказаного
  • 0

#9   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 03 January 2013 - 22:20

по цьому питанню

вирішується увімкненням/вимкненням галочками та корегуванням інтерфейсів у конфігураторі із врахуванням вищевказаного

Я це розумію що і конфігураторі. Питаю яким чином правильно відслідковувати цей 301 рахунок?
  • 1
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#10   NAnton

NAnton

      Сержант

    • Пользователи
    • Pip
    • Сообщений: 33
    • Регистрация: 05-May 11
    • Откуда:Киев , Киев , Украина

Отправлено 03 January 2013 - 22:28

Я це розумію що і конфігураторі. Питаю яким чином правильно відслідковувати цей 301 рахунок?

питання в тому, що я розказав про це в пості №2
  • 0

#11   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 03 January 2013 - 22:41

питання в тому, що я розказав про це в пості №2

Я читав.
Хотів взнати краще написати в глобальному модулі проц., а потім проставити її при запуску звіту? Чи є кращий спосіб.
  • 0
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#12   NAnton

NAnton

      Сержант

    • Пользователи
    • Pip
    • Сообщений: 33
    • Регистрация: 05-May 11
    • Откуда:Киев , Киев , Украина

Отправлено 07 January 2013 - 22:26

Питання таке як обмежити певним користувачам доступ на запуск звітів, в яких йде згадування про "301" рахунок?

А якщо у звітах крім аналізу рахунку "30.1" будуть аналізуватися і інші рахунки, як тоді бути?

Сообщение отредактировал NAnton: 07 January 2013 - 22:26

  • 0

#13   ivisor

ivisor

      Генералиссимус

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1438
    • Регистрация: 06-March 08
    • Откуда:Планета Земля

Отправлено 08 January 2013 - 23:12

Я во всех отчетах, в которых можно в диалоге выбирать счет при нажатии "Сформировать" делал проверку на то, есть ли у пользователя права выбирать счет (66 в моем случае - чтобы не все видели ЗП :) ). Другого способа не вижу.
  • 0

#14   pak

pak

      Генерал-майор

    • Модераторы
    • Сообщений: 340
    • Регистрация: 02-February 09
    • Откуда:Солнечный Крым

Отправлено 09 January 2013 - 11:23

(66 в моем случае - чтобы не все видели ЗП :) ). Другого способа не вижу.

Полумеры.
Анализ субконто: Сотрудник - и вот он наш 66 счет
  • 0

#15   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 09 January 2013 - 19:14

Як саме перевіряється чи має користувач права на запуск звітів по певному рахунку? Можете навести уривок коду...
  • 0
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#16   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 09 January 2013 - 20:27

Полумеры.
Анализ субконто: Сотрудник - и вот он наш 66 счет

Я так розумію, що і тут треба буде вставити аналіз на право доступу?
  • 0
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#17   ivisor

ivisor

      Генералиссимус

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1438
    • Регистрация: 06-March 08
    • Откуда:Планета Земля

Отправлено 09 January 2013 - 22:22

Полумеры.
Анализ субконто: Сотрудник - и вот он наш 66 счет

А на отчет Анализ субконто (и на расширенный), на ЖО по субконто и внешние отчеты можно запрет поставить в правах.
Кстати ими обычно мало кто пользуется (в случае с 66 не догадались :) ).
На моей практике тому, кому необходимо его использования обычно права не режут :)

Сообщение отредактировал ivisor: 09 January 2013 - 22:22

  • 1

#18   dobruan

dobruan

      Генерал-майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 344
    • Регистрация: 15-February 10
    • Откуда:Закарпатская Область , Украина

Отправлено 10 January 2013 - 23:16

Як саме перевіряється чи має користувач права на запуск звітів по певному рахунку? Можете навести уривок коду...

Все ще актуально )).
  • 0
Конфигурація ПУБ, ЗіК, трохи Бухгалтерський облік. Все 7.7.
Бухгалтером працюю, може стану програмістом 1с, колись :-)

#19   pak

pak

      Генерал-майор

    • Модераторы
    • Сообщений: 340
    • Регистрация: 02-February 09
    • Откуда:Солнечный Крым

Отправлено 11 January 2013 - 13:20

Все ще актуально )).


о хосспаде, ну вот:

//*******************************************
Функция глДоступностьСчетаДляТекПользователя(провСч) Экспорт
рез="Можно"
ЗапрещСчет=СчетПоКоду("301");// для нескольких счетов надо сделать список, но мне лень;
Если ИмяПользователя()="МарьИванна" Тогда
Если счетПоКоду(провСч)=ЗапрещСчет Тогда
рез="Низзя"
КонецЕсли;
КонецЕсли;
Возврат рез;
КонецФункции
//--------- в любом отчете----------
Процедура приВыбореСчета()
Если глДоступностьСчетаДляТекПользователя(выбСчет)="Низзя" Тогда
// материмся и валим
выбСчет="";
СтатусВозврата(0);
Возврат;
// и вообще
Форма.Закрыть(0);

КонецЕсли;
КонецПроцедуры


только это вас не спасет.
Сама идея дохлая изначально.
  • 2

#20   ivisor

ivisor

      Генералиссимус

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1438
    • Регистрация: 06-March 08
    • Откуда:Планета Земля

Отправлено 11 January 2013 - 18:09

Я бы вместо :
Если ИмяПользователя()="МарьИванна" Тогда

Добавил в справочник пользователей реквизит набор прав и через него проверял бы может пользователь юзать 30 счет или нет.
Типа:
Если Сред(Пользователь.НаборПрав,1,1)="1" Тогда
...

Тогда можно каждый символ из НаборПрав использовать для разрешения тех или иных действий. (ну и запретить его редактировать на уровне прав 1с всем кроме тех кому можно)

Сообщение отредактировал ivisor: 11 January 2013 - 18:09

  • 1





Темы с аналогичным тегами 1с, права

Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных