Перейти к содержимому


Услуги программиста 1С
Профессиональные программисты 1С.
Весь комплекс услуг сопровождения 1С.

Курсы 1С
Бухгалтерам, менеджерам
и программистам.
Бесплатно!
Живое индивидуальное обучение по 1С.

- - - - -

Калькуляція


  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 9

#1   Олюська

Олюська

      Рядовой

    • Пользователи
    • Сообщений: 12
    • Регистрация: 27-March 11
    • Откуда:Львов , Львовская Область , Украина

Отправлено 29 April 2011 - 13:24

Скажіть, будь ласочка, можна в калькуляції ("Предварительная калькуляция") вказувати тільки витрати матеріалів? Тобто не вносити туди амортизацію і затрати по оплаті праці і, виходить, що на 26-му рах. в мене будуть обліковуватись тільки витрати продукції (амортиз. і з/пл будуть тільки на 23-му). В нас складне в-цтво і вираховувати частку амортизації і з/пл. на кожен окремий вид продукції нема часу і сили, а матеріалів -завал, треба якось їх списувати на кожну продукцію.

Чи буде в майбутньому з 26-м все нормально стикуватись?

  • 0

#2   pepe

pepe

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1148
    • Регистрация: 12-April 08
    • Откуда: , ,

Отправлено 29 April 2011 - 16:40

Можна. Модете ставити галочку "Только списать материалы в производство", а можете в табличній частині не вказувати нічого, крім матеріалів.
  • 0
Спасибо не надо, помог - есть "+" в репутацию.

#3   Олюська

Олюська

      Рядовой

    • Пользователи
    • Сообщений: 12
    • Регистрация: 27-March 11
    • Откуда:Львов , Львовская Область , Украина

Отправлено 29 April 2011 - 17:32

Quote (pepe)
Модете ставити галочку "Только списать материалы в производство

Так не вийде, пробувала, бо воно не формує продукцію, а мені матеріали тре списувати на конкретний виріб.
І ще таке питаннячко: ми ще надаємо такі послуги, як наприклад, "Ремонт прес-форми", тобто на це йдуть затрати матеріалів, але в калькуляції послуги не рахуються. То я зробила так, як писав рере ("Только списать материалы в производство"), але проблема в тім, що воно формує тільки проводку Дт801 Кт201, а треба ще Дт23 Кт801. Робити її вручну окремою операцією?
  • 0

#4   Zaval

Zaval

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1109
    • Регистрация: 26-December 07
    • Откуда: , ,

Отправлено 29 April 2011 - 18:01

Олюська, за наявності більш-менш складного виробництва треба переходити на ПУБ. А ще краще - зробити вибір між УТП та УПП на платформі 8.2.
Не фарбуйте те, що доведеться викидати.
  • 0
Киев

#5   Олюська

Олюська

      Рядовой

    • Пользователи
    • Сообщений: 12
    • Регистрация: 27-March 11
    • Откуда:Львов , Львовская Область , Украина

Отправлено 29 April 2011 - 18:12

Та ми тільки переходимо з "ручної" бухгалтерії на 1С, купили ліцензійну версію, бо таку нам порадили sad
В-цтво складне тим, що нема стандартної, постійної продукції, а весь час різне...Отаке, мушу тепер ту кляту 1С вводити в експлуатацію...Поплакалась трохи, а тепер до діла. Ще мені скажіть, яку дату треба ставити на документах калькуляції: можна ставити дату продажу продукції (дату РН) чи дату, коли приблизно матеріали передаємо на виробництво?
  • 0

#6   Zaval

Zaval

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1109
    • Регистрация: 26-December 07
    • Откуда: , ,

Отправлено 29 April 2011 - 19:18

Олюська, от я ніяк не можу второпати, який сенс в переході з "ручної" бухгалтерії на прогаму, яка була розроблена багато років тому і от-от здохне? Не тому, що вона погана! Просто, розроблялась вона давно, під операційні системи, якими Ви вже не користуєтесь!!!
Ви взагалі сповна розуму?
  • 0
Киев

#7   Олюська

Олюська

      Рядовой

    • Пользователи
    • Сообщений: 12
    • Регистрация: 27-March 11
    • Откуда:Львов , Львовская Область , Украина

Отправлено 29 April 2011 - 22:04

Розуму сповна...поки що cranky
Я в тому зелена і яка там версія доживає, а яка здихає не рубаю. Я ж кажу, нам порадили таку. а тепер розумію, що хотіли просто спихнути.
Ну, нема куди діватись, бо вести вручну нема ніякого бажання
  • 0

#8   Zaval

Zaval

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1109
    • Регистрация: 26-December 07
    • Откуда: , ,

Отправлено 29 April 2011 - 23:29

Ну як сказав класик, "читач попереджений" smile

Матеріали у вироництво можна передавти самою Калькуляцією. У будь-якому випадку Калькуляція має передувати РН.
Передачу у виробництво робіть так, як у Вас заведено.
А ще - заглядайте у Демо, там і поекспериментувати можна)

  • 0
Киев

#9   5_kopeek

5_kopeek

      Генерал-лейтенант

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 608
    • Регистрация: 31-January 11
    • Откуда:Украина

Отправлено 30 April 2011 - 00:10

Quote (Олюська)
а треба ще Дт23 Кт801. Робити її вручну окремою операцією?

Ні, Олюська, не потрібно. В кінці місяця, коли Ви будете проводити документ Финансовые результаты з вказаним етапом визначення фінансових результатів "Закрытие элементов затрат (счета класса 8)", потрібна Вам проводка сформується автоматично.
Але, якщо не помиляюся, розподіляти нематеральні витрати Вам все-таки доведеться, оскільки за новими правилами більш суворо будуть ставитися до наявності розрахунку собівартості (каклькуляції) для кожного виду продукції по кожній партії продукції.
  • 0

Услуги программиста 1С


#10   Олюська

Олюська

      Рядовой

    • Пользователи
    • Сообщений: 12
    • Регистрация: 27-March 11
    • Откуда:Львов , Львовская Область , Украина

Отправлено 30 April 2011 - 17:02

Дякую всім за допомогу. Більш-менш розібрались:)
  • 0




Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных