Перейти к содержимому


Услуги программиста 1С
Профессиональные программисты 1С.
Весь комплекс услуг сопровождения 1С.

Курсы 1С
Бухгалтерам, менеджерам
и программистам.
Бесплатно!
Живое индивидуальное обучение по 1С.

Віддалений доступ до баз 1С


  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 8

#1   sashaprempak

sashaprempak

      Майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPip
    • Сообщений: 98
    • Регистрация: 02-December 08
    • Откуда: , ,

Отправлено 30 June 2010 - 17:17

Доброго дня.
Питання в мене таке:
чи можливо здійснювати роботу з базою 1С 7.7. ПУБ (файлова, не СКЛ) через інтернет двом користувачам одночасно, якщо знаєш ай - пі комп'ютера.
Тобто двом працівникам одночасно он - лайн (в вікні вибору баз вказати шлях до іншого компу збазою, потім диск Д, потім папку з базою...):
- один на роботі
- інший в дома (хворіє чи ще якась фігня)
Краєм вуха чув про розподілені бази але, боюся що сам роботу з ними не настрою - юзер я, а не систадмін чи програміст. Розподілені бази я зрозумів так: всі працюють з базою хто де і коли хоче, а потім їх об'єднують. А в мене необхідність є тільки на он лайн - можливо так простіше ніж через розподілені бази ?
Швидкість інтернету в мене вдома: 0.43 Mb/s (що на закачку, що на віддачу). На роботі теж приблизно така сама.
Буду вдячний за пораду.
  • 0

#2   pepe

pepe

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1148
    • Регистрация: 12-April 08
    • Откуда: , ,

Отправлено 30 June 2010 - 18:25

Можно организовать виртуальную сеть, соединив два компа. Дать доступ к базе. Работать будет, с тормозами. При работе в таком режиме 1с открывает порядка 300 файлов и будет тягать инфу по каналу. Скорость канала очень влияет на скорость работы. Лучший вариант - подключиться через удаленный рабочий стол, но для этого надо машину перевести в режим терминального доступа или развернуть сервер.
  • 0
Спасибо не надо, помог - есть "+" в репутацию.

#3   sashaprempak

sashaprempak

      Майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPip
    • Сообщений: 98
    • Регистрация: 02-December 08
    • Откуда: , ,

Отправлено 30 June 2010 - 19:19

Рере це схоже на Ваш варіант ?:

Добавлено (30.06.2010, 20:19)
---------------------------------------------
Чи правильно я зрозумів:
якщо перевести в термінальний доступ то SQL сервер робити не потрібно - все буде більш - менш працювати в файловому режимі ?
І основне питання wink скільки буде реально коштувати (ну плюс\мінус) щоб зробити термінальний доступ (в мому розумінні - он лайн до бази 1С в файловому режимі).
В мене бази на компі що має: 1Ггц та 128М ?
Які вимоги до компа - термінала?
Додаткове залізо + послуги програміста чи систадміна= ???? гривень. От що хочу порахувати.

  • 0

#4   pepe

pepe

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1148
    • Регистрация: 12-April 08
    • Откуда: , ,

Отправлено 30 June 2010 - 20:16

Quote (sashaprempak)
Рере це схоже на Ваш варіант ?:

Для організації звязку (мережі) є багато різних програм. Я користуюся Hamachi.
Quote (sashaprempak)
якщо перевести в термінальний доступ то SQL сервер робити не потрібно - все буде більш - менш працювати в файловому режимі ?

Термінальний режим - це коли ви працюєте на своєму компі, а по факту дистанційно керуєте іншим. Все виконується на іншому компі (сервері). По каналу звязку передаються лише команди і отримується зображення (примітивно). Іншими словами ви працюєте та використовуєте ресурси сервера, але клава та монітор дистанційно знаходяться у вас.
Quote (sashaprempak)
Які вимоги до компа - термінала?

Нічого особливого. Можна перевести XP Prof у такий режим. Ліпше Windows Server.
Термінал - це ваш комп з якого керується сервер. Може бути любим, головне, щоб загрузив операційку, програму звязку та програму керування віддаленим робочим столом.
Quote (sashaprempak)
Додаткове залізо + послуги програміста чи систадміна= ???? гривень. От що хочу порахувати

Додаткового заліза не треба, якщо є інтернет. Головне - серверна частина. ЇЇ треба підготувати до роботи у режимі термінального сервера.
  • 0
Спасибо не надо, помог - есть "+" в репутацию.

#5   sashaprempak

sashaprempak

      Майор

    • Пользователи
    • PipPipPipPip
    • Сообщений: 98
    • Регистрация: 02-December 08
    • Откуда: , ,

Отправлено 12 July 2010 - 16:12

Quote (pepe)
Можно организовать виртуальную сеть, соединив два компа. Дать доступ к базе. Работать будет, с тормозами. При работе в таком режиме 1с открывает порядка 300 файлов и будет тягать инфу по каналу. Скорость канала очень влияет на скорость работы. Лучший вариант - подключиться через удаленный рабочий стол, но для этого надо машину перевести в режим терминального доступа или развернуть сервер.

Один програмер порадив - в Укртелекомі оформити постійний айпі на сервер. І якщо я його правильно зрозумів тоді віртуальна мережа не потрібна.
Напевне ми цим займемось бо я бачу в цьому ще один плюс - сервер з базами можна сховати. В Укртелекомі оформити айпі на будь - яку фізичну особу. А фізична особа ховає сервер в себе в підвалі.
Приходе міліція забирати бази - а на фірмі лише монітори і клавіатура (термінальний режим). А поки шухер - сервер вже перевезли в інше місце (або обнулили/змінили, вінчестери сховали, тощо).
Як намене дуже вигідно.
  • 0

#6   direk

direk

      Лейтенант

    • Пользователи
    • PipPip
    • Сообщений: 67
    • Регистрация: 27-May 10
    • Откуда:Долина , Ивано-Франковская Область , Украина

Отправлено 13 July 2010 - 07:47

Quote (sashaprempak)
Один програмер порадив - в Укртелекомі оформити постійний айпі на сервер. І якщо я його правильно зрозумів тоді віртуальна мережа не потрібна.

Не обовязково. Можна обійтися без постійної айпішки та віртуалки. Я користуюся dyndns.com на сервері та
доступом через віддалений робочий стіл.
Хоча можна скористатися і щось схожим на Radmin. Плюс - не треба нічого міняти на сервері, мінус - скласти графік роботи (напр. на місці - 1 зміна, через нет - 2 зміна) biggrin

  • 0
Пришел, увидел, сделал как надо...

#7   Zaval

Zaval

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1109
    • Регистрация: 26-December 07
    • Откуда: , ,

Отправлено 13 July 2010 - 09:31

Мне наши админы настроили. С ноута подключаюсь к мобильному Утелу, запускаю соединение с сервером, затем удаленным столом - к своему рабочему компу. Все штатно. Иногда чуть подтормаживает, но все доступно.
Не ждать же в офисе, пока все уйдут, чтобы базу обновить... smile
  • 0
Киев

#8   direk

direk

      Лейтенант

    • Пользователи
    • PipPip
    • Сообщений: 67
    • Регистрация: 27-May 10
    • Откуда:Долина , Ивано-Франковская Область , Украина

Отправлено 13 July 2010 - 10:25

аналогічна ситуація.... я з дому взагалі через мобільник підключаюсь (у мене МТС). Правда по швидкості замітно, але думав що буде гірше. і трафік не такий вже великий. так що якщо треба раз чи два на місяць попасти на сервак - це вихід з найменшими затратами...
  • 0
Пришел, увидел, сделал как надо...

#9   Zaval

Zaval

      Генерал-полковник

    • Пользователи
    • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
    • Сообщений: 1109
    • Регистрация: 26-December 07
    • Откуда: , ,

Отправлено 13 July 2010 - 10:44

МТС - не знаю, не куштував smile КСтар дорого і якість гірша. На Утел якийсь час користувався звичайним пакетом і телефоном, нещодавно по акції придбав модем та пакет Унет-70.
Щоправда, багато часу перебуваю за містом, де нема кабельного...
  • 0
Киев


Обратно в 1С Производство + Услуги + Бухгалтерия для Украины


Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных